Domuz gribiyle ilgili komplo teorileri

fbabke
0

ABD ve Avrupa’ya sıçrayan Meksika kökenli domuz gribi paniği sürüyor. Meksika’da şu ana kadar 100′den fazla kişi hayatını kaybetti. Domuz gribi insan gribiyle aynı belirtiler gösteriyor. Yani öksürük, ani ateş, baş ağrısı, kas ağrıları şeklinde başlıyor.

İlk defa Meksika’da görülen grip ABD, İngiltere, Fransa, İsrail, Yeni Zelanda gibi ülkelerde görüldü. Yunanistan acil önlemler aldığını duyurdu.

Meksika’dan ABD’ye ve dünyanın birkaç ülkesine daha sıçrayan domuz gribi paniği büyüyor. Meksika’da ölü sayısı 149′u bulurken, eğitim-öğretime ara verildi. ABD Başkanı Barack Obama’ya Ulusal Antropoloji Müzesi’ni gezdiren Meksikalı ünlü arkeolog Felipe Solis’in (65) de domuz gribinden öldüğü şüphesi salgının biyolojik silah saldırısı olduğu yönünde komplo teorileri ne yol açtı.

Solis’in kalp krizinden öldüğü açıklansa da, domuz gribine yakalanmış olabileceği söylentileri yayıldı. Bu söylentiler üzerine Beyaz Saray, Başkan Obama’nın 16-17 Nisan’da Meksika’ya ekonomik işbirliği toplantılarına katılmak için gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ölümcül salgın hastalığa yakalanmadığını açıkladı. Bu arada internet bloglarında, domuz gribinin hızlı yayılmasına neden olan genetik yapısından dolayı (kuş, domuz ve insan gribi kombinasyonu) insan eliyle yapılmış olabileceğine spekülasyonlar yapılıyor. Aşırı nüfus artışından endişe eden siyasi liderlerin, insanları süper bir virüs salgınıyla öldürerek nüfus planlaması sorununu çözmeye kalkışabilecekleri bile yazılıyor.

Küresel dayanışma çağrısı

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, ABD’de 40, Meksika’da 26, Kanada’da 6, İspanya’da da 1 olmak üzere dünya çapında şu an için doğrulanan 73 domuz gribi vakası olduğunu bildirdi. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), domuz gribi nedeniyle tüm ekiplerini birinci derecede alarm durumuna geçirdi. Örgüt, domuzlardaki durumun derhal kendilerine iletilmesini ve numunelerin laboratuarlarına gönderilmesini talep etti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, “Gerçekten bir domuz gribi salgınıyla karşı karşıyaysak, buna karşı küresel dayanışma göstermeliyiz. Hiçbir ülke böyle tehditlerle tek başına baş edemez” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top