Selülit gideren hareketler kalça sıkıştıran egzersizler.

sabahtan
0

Kalça şekillendirme, kalça sıkılaştırma, popo kaldırma dikleştirme ve selülitlerden kurtulmak için bu antrenman birebir! Arka bacak kaslarınızı da çalıştırarak selülitlerden kurtulmak için düzenli olarak bu kalça serisini yapmanızı öneririm.  

Selülitler, kalça ve arka bacak.. En sorunlu bölgelerimizden. Bu antrenmanda squat ve sıçrama  olmadan özellikle selülit olan bölgeleri hedef alıyoruz. Kalçanız sıkılaşıp şekil alırken, portakal görünümü ve selülitlerinize de bye  bye diyeceksiniz.

Yeni başlayanlar önce hiçbir ekipman kullanmadan kendi vücut ağırlığıyla yapsın. Daha sonra daha iyi hissetmek ve daha etkili olması için ayak ağırlıkları veya bant kullanabilirsiniz. Ekipmanların direnciyle beraber hem biraz daha kuvvetlenecek, hem de kalçanız da daha derinine hissedip etkisini göreceksiniz.

30 ar saniye her hareketi gerçekleştirdiğimiz bu antrenmanda aralarda 5 er saniye dinleniyoruz. Tekrar sayısı arttıkça kalçanızda yanma hissedeceksiniz, bırakmayın, yanma hissettikten sonra da birkaç tekrar daha yapmaya çalışın. Çok zorlandığınız yerde tabi ki bırakabilir veya dinlenme süresini uzatabilirsiniz.

Hareketleri yaparken dikkat edeceğiniz noktalar şu şekilde:
1- Hareketleri yaparken hep kalçanıza odaklanın ve kalçanızı sıkı tutun
2- Hareketleri yaparken belinizde rahatsızlık hissetmemeniz gerekiyor, eğer belinizde hissediyorsanız ya bacağınızın açısını küçültmeniz gerekir yani bacağınızı daha az yukarı kaldırmanız veya karnınızı ve sırt kaslarınızı daha sıkı tutarak gövdenizi sabitlemeniz.. 
3- Karnınızı ve sırtınızı hep sıkı tutarak gövdeniz hep yere paralel olacak. Kürek kemiklerinize çökmeyeceksiniz. 
4- Dört ayak duruşlarında eller hep omzunuzun altında, dizle kalça kemiği hep aynı hizada olacak. Belinize çökmemek için karın ve sırt kaslarınız hep aktif olacak.

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top