Doktor dövüyoruz diyen Akp'li kadın ne ceza aldı!

sabahtan
0

 Doktor dövüyoruz diyen Akp'li

 Samsun'da yapılan bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vereceğini belirttikten sonra nedenini açıklarken, "Şu an biz doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız, daha bunun ötesi yok" diyen kadın hakkında yapılan suç duyurusuna, Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında kadının "talihsiz" bir açıklama yaptığı belirtildi.

Kadın açıklamasında “25 sene önce doktorlar bizi azarlardı. Şu an biz doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız. Daha bunun ötesi yok” dedi.

Sosyal medyada büyük tepki çeken kadın hakkında çeşitli illerden, sağlık sendikaları ile vatandaşlar, “suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından şikayetçi oldu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Diş Hekimleri Odası’nın şikayeti üzerine yapılan inceleme sonucunda, kadının kimliğini tespit edilemedi ve meçhul şahıs olarak nitelendirdi.

Savcılık gerekçeli kararında, “Suç işlemeye tahrik suçu yönünden şikayete konu ifadelerin suç işlemek için alenen tahrik niteliğinde olmadığı, meçhul şahsın sağlık çalışanlarına yönelik toplumu şiddet içerikli eylemlerde bulunmaya davet etmediği, kendince doktorları beğenmemiş, doktorları dövebilmenin sözde özgürlük olduğunu düşündüğü düşünce açıklamasından ibaret eylemlerinin suç işlemeye alenen tahrik niteliğinde değerlendirilemeyeceği anlaşılmıştır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top