İnsülin direnci nedir? Neden olur?

sabahtan
0

 İnsülin direnci, insülin hormonuna karşı karaciğer, kas ve yağ dokusu gibi yapılar başta olmak üzere biyolojik yanıtta meydana gelen bozulmayı ifade eder. İnsülin direnci gelişimi ile birlikte kan şekeri düzeyi yüksek kalır ve bu duruma cevap olarak pankreastan daha yüksek düzeyde insülin sentezi gerçekleşir.



İnsülin direnci şeker hastalığı mı?

Önlenebilir bir hastalıktır. İnsülin direnci, diyabet hastalığının başlangıcı sayılmaktadır. Vücut, yüksek insülin düzeyine sahip olduğundan insülinin aşırı salınması, uzun vadede pankreasa yüklenerek üretme kapasitesini düşürür. İnsülin, glikozu hücrenin içerisine sokarak etki eder.

Insülin direncini düşürmek için ne yapmalıyız?

İşte insülin seviyenizi düşürmek için yapabileceğiniz 14 şey.

Düşük karbonhidrat diyeti uygulayın. ...

Elma Sirkesi Tüketin. ...

3. Porsiyon Büyüklüklerine Dikkat Edin. ...

Her türlü şekerden kaçının. ...

Düzenli Egzersiz. ...

Yiyecek ve içeceklere Tarçın ekleyin. ...

7. Rafine Karbonhidratlardan Uzak Durun. ...

8. Sedanter Davranıştan Kaçının.

İnsülin direnci kaç olursa tehlikelidir?

Kan testinde taranan kan şekeri 100'ün altında kalırken insülin yüksek bulunuyorsa, direnç kazanıldığını söylemek mümkündür. Örneğin kan şekeri 95, insülini ise 13 çıkmıştır. Bu durumda direncin varlığından söz etmek doğrudur. Ancak kan şekeri 105, insülin 20 ise, bu kez ciddi bir insülin direnci var demektir."

İnsülin direnci ilaçsız nasıl kırılır?

İnsülin direncini kırmanın 5 yolu

AKTİF OLUN! Hareket etmek vücudun insüline duyarlılığını artırır. ...

MEYVELERi SINIRLAYIN. Bilimsel verilere göre meyve tüketiminiz arttıkça kansere yakalanma olasılığınız azalıyor. ...

ANA ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN. En önemli öğün kahvaltıdır. ...

PROTEİNİ UNUTMAYIN. ...

ŞEKERE DÜŞMAN OLUN.

İnsülin direnci olanlar ne yemeli ne yememeli?

Glisemik indeksi yüksek olan besinler kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olarak, insülin direncinin artmasına neden olur.

...

Bu besinleri tüketmekten kaçının:

Şeker ve şekerden yapılmış tatlı, bal, reçel, pekmez, vb.

Tuz.

Beyaz un ve bundan yapılmış ekmek, yufka, hamur işi, vb. ,

Kestane.

Patates.

Pirinç

Mısır.

Leblebi.

netten derleme

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top